Grøn Guide til Islam

Lær om hvordan islam kan hjælpe miljøet til at blive mere grønt

 
 

Dagens islamiske tips!

 
 

Dagens miljø-hadith!

 
 

Vær med:

Er du klar til at TAGE ANSVAR for miljøet? Så klik her!

Klik her
 

Find miljø-inspiration i disse videoer lavet af og for muslimer!


Tariq Ramadan 2010

Tariq Ramadan: Is there an Islamic environmentalism?

Tariq Ramadan fortæller her i PressTV februar 2010 om islamisk miljøhensyn. Hvilke spørgsmål opstår i forbindelse med islamisk miljøansvar? Og hvilke principper bygger islamisk miljøansvar på? Tariq Ramadan interviewer bl.a. Fazlun Khalid fra Islamic Foundation for Ecology and Environmental Sciences (IFEES).


Fazlun Khalid 2009

Fazlun Khalid taler på FN´s klimaforandrings-møde 2009

Se formanden for den britisk-muslimske miljøorganisation Islamic Foundation for Ecology and Environmental Sciences (IFEES), Fazlun Khalid, tale om muslimers ansvar for miljøet på FN´s Climate Change-topmøde i New York den 22. september 2009.


ISNA Session 11a

Stewards Over the Earth: Faith and the Environment

På den 44. ISNA konference i Chicago, USA, holdt dr. Jamal Badawi i juli 2007 foredrag omkring islam og miljøbeskyttelse, samt tager afsæt i Koranen og Profetens sunna om menneskets ansvar for naturen. SE ISNAs fulde webcast fra denne session.


Tagetansvar

Kom og tag et ansvar

Foreningen Muslimer i Dialog lavede i 2009 denne video sammen med musikeren Ali Sufi for at sætte fokus på vores allesammens ansvar. Videoen blev brugt til Saml-Skrald-projektet under Tag Ansvar-kampagnen i Århus, København og Odense.


Green Team

The Muslim Green Team

Unge muslimer i USA har produceret en dokumentar omkring islam og miljøet. I videoen viser de amerikanske muslimer, hvad man som muslim kan gøre for at passe bedre på miljøet.


Lifemakers

Muslimer rydder op i Hamburg

Det tyske muslimske projekt Lifemakers producerede denne sjove musikvideo fra deres Hold Hamburg-ren kampagne. Se hvordan budskabet om "Barmhjertighed i alle verdner" bliver praktiseret.


Amr Khaled

Amr Khaled om at være grøn muslim

Den populære egyptiske prædikant Amr Khaled taler her om islam og miljø. Videoen er en promotion fra den brtitisk-muslimske miljøorganisation Islamic Foundation for Ecology and Environmental Sciences (IFEES), som har udgivet Green Guide for Muslims.


Discussion

Imam og præst diskuterer ansvar for miljøet

Imamen fra Islamic Center of America og en kristen præst diskuterer menneskets misbrug af miljøet, og hvad vi kan gøre for at rette op på situationen.


Chicago

Muslimer i Chicago renser byen og laver dawa

Unge amerikanske muslimer i Chicago går sammen med organisationen Islamic Oasis på gaderne for at samle skrald og samtidigt kalde folk til islam.


CleanMedina

Eco-jihad: Clean Medina 1

Den første af flere inspirerende video-produktioner fra Storbritanniens Islamic Foundation for Ecology and Environmental Sciences. Unge muslimer går på gaderne og tager ansvar.


----------------------

Islamisk miljølitteratur:

Mere islamisk miljølitteratur
- KLIK HER!

 

Dagens link