Grøn Guide til Islam

Lær om hvordan islam kan hjælpe miljøet til at blive mere grønt

 
 

Dagens islamiske tips!

 
 

Dagens miljø-hadith!

 
 

Vær med:

Er du klar til at TAGE ANSVAR for miljøet? Så klik her!

Klik her
 

Sidste nyt - informationer, opdateringer, features!

Nyheder opdateret 25. 04. 2010

Green Light Bulb Kort efter ramadan 2009 blev GRØN GUIDE TIL ISLAM officielt lanceret, og siden bliver løbende opdateret med relevante muslimske nyheder om miljøet!

Har du en nyhed, du vil dele med andre?
Så er du velkommen til at maile dine pressemeddelelser, nyheder, tips og kommentarer til GRØN GUIDE til ISLAM. Vi forbeholder os retten til at redigere det tilsendte materiale i henhold til relevans for Grøn Guide til Islam og dens læsere.

 
Plant et Træ

Se Danmarks muslimer plante en ny skov, april 2010

I strålende solskin og ledsaget af den smukkeste fuglesang kunne man lørdag den 24. april se omkring 30 glade muslimer med kæppe, spader og økser i hænderne vandre igennem Hareskoven nord for København. Deres mål: at følge Profetens sunna (Allahs fred og velsignelse med ham) og plante nye træer.

 

Hvad laver muslimerne under klimatopmødet? Klik videre og læs de spændende indslag fra tiden omkring COP15-klimatopmødet. Der sker mere end du tror!

EuroMuslims har lanceret deres Green Initiative på Islamonline.net - tjek siden ud her.

Denmark´s Green Imam: EuroMuslims Green Initiative har bl.a. et interessant online interview med den danske imam Abdul Wahid Pedersen. Hør, hvordan AWP er et godt eksempel for miljøbevidste muslimer i Danmark.

Naveed Baig

Den danske imam Naveed Baig har skrevet et tankevækkende og personligt indlæg om islam og klimadebatten.
Læs Naveed Baigs indæg her.

Sarah og Matthew fra Christian & Muslim Youth Forum reflekterer over deres resultater og oplevelser under klimatopmødet i København.

MADE in EUROPE Den britiske kristen-muslimske dialogorganisationMADE IN EUROPE mødtes lørdag den 12.12 med de danske foreningr MUSLIMER I DIALOG og DANISH MUSLIM AID i København for at diskutere klimaforandringer og tale om, hvad klimaforeandringer har gjort for nogle tredjeverdenslande. De unge deltog også i en march og tændte stearinlys foran Bellacentret. Klik for at læse mere om MADE´s besøg på COP15.

Muslim du´a Muslimer, kristne og jøder vandrede gennem København fredag den 11. december. Omkring 200 mennesker deltog i klimatopmødet gennem en Q&A-session i DGI-Byen og besøgte de forskellige trosretningers bedehuse og hørte foredrag om religion og miljø. Det muslimske arrangement foregik i huset Republikken på Vesterbro, hvor deltagerne hørte to foredrag om islam og deltog i en fælles bøn. Læs mere om arrangementet ved at klikke her.

Netværksmøde for miljømuslimer! Flere muslimske deltagere på COP15-klimatopmødet mødtes søndag den 13. december til networking-møde. Her informerede Grøn Guide om Istanbul-initiativet og opfordrede folk til at deltage i MACCA-netværket. Deltagerne, der kom fra hele verden og fra Danmark, havde muligheder for at fortælle hinanden om deres aktiviteter og visioner og knytte bånd til fremtidigt samarbejde.


----------------------

Islamisk miljølitteratur:

Mere islamisk miljølitteratur
- KLIK HER!

 

Dagens link