Grøn Guide til Islam

Lær om hvordan islam kan hjælpe miljøet til at blive mere grønt

 
 

Dagens islamiske tips!

 
 

Dagens miljø-hadith!

 
 

Vær med:

Er du klar til at TAGE ANSVAR for miljøet? Så klik her!

Klik her
 

Hvorfor bør vi passe bedre på miljøet?

Effekterne af en grøn livsstil

Den globale opvarming har konsekvenser for mennesket og det almene helbred. Fx. er malaria begyndt at sprede sig i nye områder, efterhånden som opvarmningen af klimaet fortsætter. Andre steder spreder ørkenen sig og medfølger fx. hungersnød. Oversvømmelser medfører ofte store ødelæggelser af infrastrukturen med efterfølgende sygdomsspredning af fx. kolera.

Flood DefencesVejret forandrer sig, når den globale opvarmning øges. Tornadoer og orkaner bliver mere voldsomme og hyppigere; men også skovbrande er tiltaget i de senetse årtier.

Fældning af regnskoven har medført udryddelse af plante- og dyrearter, der i sidste ende kan være til gavn for os mennesker, fx. i form af medicin. Som Allahs budbringer (Allahs fred og velsignelser med ham) har lært os, så findes der på en flues ene vinge en sygdom og på den anden vinge en kur. Alt, hvad vi har brug for, kan vi finde i naturen - hvis ikke vi har ødelagt det eller er i gang med at ødelægge det.

Ødelæggelsen af naturen kan medføre en udpining af jorden, mudderskred og ørkendannelse. Allahs budbringer (Allahs fred og velsignelser med ham) advarede os imod ødelæggelsen af naturen, og han opfordrede os til at plante et træ af stiklinger, endda selv på Dommens dag.

Havene lider også under opvarmningen - vandet absorberer mere CO2 fra atmosfæren, og vandets PH-balance falder drastigt. Mange koralrev er blevet ødelagte ikke kun af klimaet, men også gennem forurening. Forskerne er ikke enige om hvilke konsekvenser den globale opvarming helt præcist ser ud - det kan man kun afgøre i det lange løb, men vi kan se mange af effekterne de sidste 30-40 års forøgede CO2-udlukning har medført på kloden.

Ved at rette op på de fejl, vi har lavet, kan vi ændre den dårlige udvikling til noget bedre. Vi bør følge Profetens eksempel og spare på vandet, plante flere træer og behandle naturen med respekt. En grøn livsstil er en af metoderne til at vende udviklingen.

Vi kan ikke ændre ved den forurening, vi har gjort - men vi kan stoppe den og vi kan gøre noget ved fremtiden!

NEXT

 

----------------------

Islamisk miljølitteratur:

Mere islamisk miljølitteratur
- KLIK HER!

 

Dagens link